torsdag 8 maj 2008

Förbannad

Satt o skrev på B-uppsatsen då jag tänkte att det vore bra med en paus.
Gick in på Aftonbladets hemsida och hittade ett tv-klipp där 15 (!!!) poliser spöar skiten ur 3 (!!) män i en bil. Varför? Jo, för att de var "misstänkta" för att ha skjutit en annan polisen. Ingen är skyldig förrän motsattsen bevisats. man hittade inga vapen i bilen, hade inga direkta motiv, ingenting.
Lite småförbannad började ja kolla på Rage against the machines musikvideos, mest för att bli lite underhållen och lyssna på grym musik.
Men istället blev jag bara mer och mer förbannad. Allt detta brutala våld, alla dessa fysiska o psykiska våldtäkter på människor som beror på deras hudfärg, politiska ståndpunkt, kön, ålder, status ekonomisk och socialt och all denna brutalitet mot våra medmänniskor. Det är fan inte konstigt att folk går med i de mer extrema vänsterpartierna, att det blir upplopp mot polisen, att 40 pers i sthlm i helgen attackerade de 5 väktarna som var kaxiga efter Motkraft-festen, det är inte konstigt att folk maskerar sig under demonstrationer och sen börjar kasta sten under reclaim the streets på östermalm som representerar all den elit som sitter på den makten som kan förändra men inte gör det. Att nazzar åker på spö och att folk flippar när de möts av motstånd från någon som bär uniform. Jag förstår det förakt som finns mot någon som har batong o handklovar hängande i skärpet. En supermakt som ska hålla koll och kontrollera någon annan. Jag förstår varför det blir upplopp när snuten skyddar demonstrerande nazzar. All denna orättvisa, all denna ilska, alla dessa som sitter på makt och pengar och gottar sig, alla dessa borgarbrackor som flinar åt den stökiga ungdomen och inte ser sig själva i den felande länken, alla dessa jävla puckon till poliser som gör att de få som kanske är bra får ännu svårare att faktiskt göra ett bra jobb, alla dessa regler om vem som får säga vad när.
Detta var ingen bra paus från uppsats-skrivandet. Eller så var det d det var.

1 kommentar:

Anonym sa...

lätt. nu chillar vi sönder veckorna...

linn