onsdag 11 mars 2009

Arg på ett bra sätt

Har precis suttit och tittat på Miami Model för andra gången, och kan inte sluta att förundras. Fredliga demonstranter som blir helt nermosade av kravallpoliser, sitter på sina bara knän och gör inget aggressivt motstånd utan använder bara sin egen fysiska kropp som barriär, och de blir nerslagna och bortförda av 10 poliser per person, en medelålders kvinna i röd dräkt som går stillsamt och oprovokativt framför muren av polisen med ryggen mot dom, har gjort det i 30 minuter och blir sen plötsligt utan anledning skjuten i benet med en gummikula, sen även i ansiktet när hon försöker dölja sig bakom sin skylt etc etc.
Även om man är väldigt säker på hur man ställer sig till polismakt och demonstrationer så tycker jag att man ska ge 1½timme av sitt liv till att se den här filmen. Den finns att se direkt från internet så det krävs inte ens en "olaglig nerladdning".

Klicka här för att komma till sidan!


Jag känner mej arg, lessen och förbannad efter att jag sett den. Men även glad, hoppfull och stolt över hur mycket bra och fantastiska människor det finns där ute som riskerar sitt eget liv för sin övertygelse om ett fritt samhälle.
Man kommer nog aldrig att sluta förundras.

Inga kommentarer: