måndag 23 mars 2009

50-tals reklam, vem säger det mest om?

Ofta hörs orden "det var bättre förr", och i viss mån kan även jag hålla med om detta. Dock måste jag även säga att det är jäkligt mycket som är bättre nu. Det som är väldigt intressant är bara det att det finns en hel del saker som inte verkar ha ändrats nått över huvudtaget. Kanske har bara pr-människorna blivit lite smidigare att föra sin propaganda, kapitalisterna är kanske lite mer utsuddade i konturerna men lika starka eller så är det alltid så att det är lättare att se tillbaka på det som varit, skratta åt då-tids-folkets dumhet och inte se våra egna puckade hjärnor.

Vad i den här bilden har egentligen förändrats idag?



Är dagens kvinnor mindre förtryckta och utsatta för "dåligt självförtroende" syndromet?



Rökning må kanske inte vara riktigt lika socialt accepterat, men byt ut ciggen mot dagens sommar-lockelser vi kvinnor "ska vilja" ha



Inte konstigt att 50-talets skräckis såg ut så här. Man måste ju någonstans ha förstått att snart kommer revolten, så som det gjorde på 60 70-talet. Dock borde kvinnan dessutom ha varit tjock, icke sminkad, celluliter på benen och iklädd jeans. Dags för en ny revolution snart?



Många saker har varken blivit sämre eller bättre, det har bara bytts ut mot annat/andra. Men så länge vi alla gungas in i vår lilla bubbla som kallas vardag och "anständigt liv", så länge vi alla hela tiden kan se kakan som vi faktiskt vill äta upp så glömmer vi lätt de krossade smulor som vi inte ens låter vara kvar åt de som behöver dom mer än oss. Så länge vi tror att verkligheten ska se ut så som vi ser den kommer vi inte kunna möta oss själva den dag då våra ögon öppnas i ett enda slag. "Hur saker & ting är bör inte vara avgörande för hur saker & ting borde vara"

1 kommentar:

Hexan sa...

Jag tycker att det här var några väldigt kloka ord.