tisdag 7 oktober 2008

Hörrven?

Snart dags för mys ute i korridorsköket me fika o meningslöst tv-tittande me Pontus, Anton o Malen. Dock sänds Idol bara på fredagar numera! Det som var vår tradition att titta på bara på tisdagar!!! WTF?!!

Jag är alldeles frusen o hemsk.. Linnans kommentar "Du har fått hörrven".
Vad som riktigt menas med detta är det bara norrlänningar som vet verkar det som.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha=)

Linn

Anonym sa...

Hörrven är ju när man hurvas, typ ryser och småfryser och borde krypa ner i sängen.. Det är väl lätt att förstå även för en stockholmare eller västkustare =)
Din blogg är grymm!

*Emma* sa...

Helena: Först tack för sista meningen, alltid skönt att läsa..
För det andra: Jo, jag kunde också på ett ungefär lista ut vad det betydde eftersom det kom efter att jag hade sagt att jag frös, men att det är ett "naturligt" ord att bara slänga ur sig, det var det jag tyckte var fascinerande. Älskar olika dialekter och kan förundras över de olika ord man använder sig av. Som att ja & min syster kan säga "fnö", och anta att folk ska fatta. Men det uppskattas att du ger dej på en förklaring... :)

Anonym sa...

Hah, ja när jag var liten och mamma frågade om jag hurrvades trodde jag hon undrade ifall jag mådde illa... Hon hade säkert sagt det i samband med nån magsjuka... Så det tog tid innan jag lärde mig dess rätta innebörd =)