lördag 8 november 2008

Lördag morgon

Fredags dagen. Seminarium dit jag kom själv, bara jag och läraren. Det är kul att man kan gilla en person när det blir ett privat samtal, trots att det är mycket det man inte gillar när personen föreläser, att den är för privat.
Stan, uppmötande av Malen, Linnan o hennes vän Erika. Ett himla spring efter vit spray-hår-färg, uppgivna sittande på lunch hak.
Promenad hem, börja ta ut löshår, håller fortfarande på när Malen kommer, håller fortfarande på när Linnan o Erika kommer 1½ timme senare.
Det dricks vin, fixas mat, tas ut hår. Prat ständigt och ljudvolymen ökar långsamt men stadigt. Sätter oss till bords, ny vinflaska, mat på bordet, prat prat prat.
Kvällen fortskrider med fler flaskor, ett ständigt härligt avbrytande och hög ljudvolym som till slut gör mej lite hes men lycklig. Sista slingan tas till slut bort, hårbottnen ömmar och det egna håret känns extremt tunt, men vinet i ådrorna och de nyöppnade ölen som skulle ha sparats till morgondagen gör att det inte funderas över.
En middag, inte som De tre vännerna och Jerry, utan likt 4 personer som har känt varandra alltid men som bara behöver uppdateringar.
Sista bussen hem för gästerna har redan gått när de far.
Glad i hågen sittandes på köksgolvet i röran, reder ut tovorna. En dusch 4 på morron, lite mörkrädsla men en enorm trötthet som tar över. Ser på disk och röra som bevisar om en trevlig kväll, ramlar i säng med blött hår. Drömlöst och medvetslöst, vaknar som jag somnat.

Ikväll fetaste maskeradfesten under året på Farmen. Försöker peppa igång.
Regn och tråk utanför fönstret, chips o cola i köket, dator och frukost i sängen.
Det ser ut att bli en bra helg.

Inga kommentarer: