måndag 28 april 2008

Ja nått ska alla vara bra på

Hittade den här artikeln på Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2360677.ab,
och som vanligt blir jag lite fascinerad över det svenska folket. Inte bara hur dom faktiskt är, utan även hur man vill framställa dom (oss?). Frågan är lite, när det gäller den svenska mentaliteten, vad som är hönan och vad som är ägget..?
Började allt med att ett par tanter/gubbar blev förbannade i tvättstugan på går´n år 1546 eftersom någon inte hällt ut tvättvattnet, och därför skrev dom en arg lapp?
Eller började det med att man började tala om det svenska folket som konflikträdda efter alla dessa krig vi stått på sidan av om och tittat på och klappat i händerna åt alla, beroende på vem som såg oss klappa i händerna just då? Och sen kände alla att ja, här kanske den riktiga svenska mentaliteten och gemenskapen är! Det är ju så här vi bör vara! Att vi inte tänkt på det tidigare. Och sen sluta vi skälla på varann och istället, likt små barn som inte vill få en smäll av storebrorsan, började vi skicka små arga lappar under dörrarna till varandra...?
I vilket fall är det underligt. Har du nått o säga, säg d. Vågar du inte, skyll dig själv o håll käften.
Fick vi inte alla lära oss på lekis att ärlighet varar längst? Och vilken fet lögn det var sen då när man insåg att erkände man att "det var jag som tog sönder rutan", ja då fick man både betala och städa och skämmas tills alla glömt det 15 år senare.

Min hjärna och kropp kan inte vakna så här tidigt, då är det sånt här som sker.

1 kommentar:

Cildir sa...

Du är för söt. Ska börja blogga mer då, bara för din skull ;p pussa.