tisdag 17 februari 2009

Skrockfull men ignorant

Fredagen den 13de. Dagen då allt djävulskap brukar krypa fram ur sina hålor och göra livet surt för en liten skrockfull dam som inte väntar sig nått annat än just hemskigheter en sådan dag.
Dock, i fredags, var det andra bullar. Jag och Linnan sa hej och adjöss till Eriko som for till sthlm, och ett par timmar senare åkte väl kylskåpskyld ratbärs fram och öppnades till ett nöjt "aaaah" från båda kvinnfolkens strupar.
Ett par "aaah" senare var det full rulle i en annars ganska öde lägenhet i en mellan svensk stad där bekanta inte existerar. Musiken höjdes, stämbanden vibrerade mellan oss i ett konstant läge precis som att de 4 veckor vi bott tillsammans knappt existerat, utan istället hade varit ifrån varandra ett tag och därför hade massvis att prata om. Danssockorna åkte på, musiken höjdes ytterligare och med risk att bli utskrattade av förbipasserande dansade vi till Greacelåtar och annat halvratigt.
Vid midnatt, "spööööktimmen!!" som vi även skrämde oss själva med, for vi in till stan, hittade ett hak där det visade sig att bara medelålders hängde, d v s ett av den bästa sorts hak man kan hitta där nån snubbe stod med elgitarr hängande på magen, en rundgångsframkallande mick vid munnen och ett härligt förinspelat bakgrunds komp som han kunde lira alla medelålders klassiker till, d v s bland annat mina favorit låtar. Framför "scenen", som egentligen var mer en tröskel, stod 3 kvinnor, de såg lyckliga ut där de gungade sina höfter i takt och hade armar och händer liksom så där knutna vid sidorna i midjehöjd som man hade när man var liten och dansade hiphop.
Vi svepte en varsin bärs, de stängde nämligen bara 20 min efter att vi kommit dit, och fick reda på av bartendern att ett ställe "för såna som ni" var öppet lite längre ner.
O´learys.
Vad mer behövs säga än att O´learys en fredagkväll verkar se precis likadan ut i hela Sverige, Halmstad som Umää och likväl Södertälje. Wannabe brats och fjortisbrudar. Självklart drevs det en hel del både med oss själva som med de andra i överdrivna danssteg där vi visade att vi inte "var som dom", vilket dom nog var lättade över att vi inte heller trodde.
Sibylla vid stängdningsdags, prat med en trevlig snubbe som sedan ställde sig bakom mej och gjorde ett juck i röven på mej vilket gjorde att min uppfattning om honom inte var lika positiv, och han tyckte nog inte heller jag verkade så himla lättsinnad och trevlig längre när han fick frågan vad han trodde att han höll på med.
Taxi hem, ätande mat, gemensam tandborstning och i säng.

Inget oturligt hände. Men snart kommer det en fredag 13 till. Sista fredagen i den här stan. Så allt djävulskap som nu krypt in i sina gömmor får en chans till. Bring it ooooooon!! (nä huvva, bara skoja eeeehhehe please låt mej va)

Inga kommentarer: