torsdag 26 februari 2009

En helt vanlig torsdags eftermiddag

15.40
Har suttit ute i nästan två timmar idag i solen (det vart inte så mycket det där med att bära svart... dock svart hood, räknas det som sorgklädsel?) läst och språkat strunt med Linnan. Vi väntade oss få se hundäään men den kom aldrig.. Insåg precis att jag inte introducerat hundäään här på bloggen och nu är det i stort sett för sent.
Okeeej då en kortis
Hundäään är en söt liten svart krabat som går förbi här ibland. Jag som annars inte gillar hundar gillar hundäään. Varje gång den går förbi o ja eller Linn ser den skriker vi just "hundäään" och den andre kommer farande som ett spjut. Vi har kommit fram till att den är kidnappad och att den söker oss med ögon och själ-slängande-kommunikation, vilket vi självklart känner i våra egna själar. Jag förstår hur psykat detta låter och tänker därför inte berätta så mycket mer eftersom ingen kommer förstå allvaret i detta. Jag vet inte hur många räddningsplaner vi kommit på och hur många gömda meddelanden från hundäään vi har försökt tolka, det hela är mycket problematiskt.
Meddelanden vi fått:
*Ett avslitet koppel som låg i närheten av vår gata
*En mössa med en tecknad katt på som låg "slängd" på ett staket
*Små hundäään tass-spår i snön som liksom riktas mot vår dörr men sedan PLÖTSLIGT viker av precis som att den blivit påkommen
*Hundäään skall från en lägenhet när jag gick till tvättstugan
*Linnan mötte hundäään på gatan och kände då en sinnesnärvaro hon aldrig tidigare varit med om
*Den försvann i 2 veckor, och sen "plötsligt" när jag var ensam hemma gick den förbi "nonchalant" (den vill ju inte avslöja sig för mycket för husse aka kidnapparen, det förstår man ju)
*Ett tickande ljud som vi tolkade som att den knackade med klon på fönsterrutan när vi gick förbi, men vi kunde inte lokalisera vars ljudet kom ifrån
*"husse" och "matte" är ett geekpar, tror dom att vi har gått på. Vi har dock sett igenom deras förklädnad där man ser råbarkade skurkar

osv osv.
Detta lämnar oss aldrig, vi tänker på detta hela tiden och letar ständigt efter nya tecken. Energikrävande arbete, det säger jag bara.
Man förstår ju att det är proffs vi har att göra med som Linnan sa när vi diskuterade kidnapparnas strategier. Rena rama mindgame!

2 veckor kvar av Södertälje vistelsen...
Hundäään, we will save you!!!

Inga kommentarer: