lördag 16 augusti 2008

Tjejtoaletten

Jag blir alltid fascinerad över de fenomen som utspelar sig på detta ställe på krogen. Jag förstår snubbars nyfikenhet över vad som försegår där inne, för denna nyfikenhet känner även jag.
När man står i en milslång kö, koncentrerar sig på att knipa allt man kan så det inte ska hända en olycka och håller ögonen som klistrade på de där låsta dörrarna som vägrar öppnas, så händer det alltid intressanta saker. Man kan få höra ett samtal mellan två tjejer som totalt ogenerat högt och tydligt pratar om (oftast) killen de jobbar på, hur sexet var i förra veckan, vad deras pucko till kompis sa tidigare, hur tjocka/misslyckade/fel/fula/missanpassade de känner sig etc etc. Det vill säga, man hör allt det som tjejer lärt sig att de ska bry sig om, prata om, fundera över, diskutera.
Man kan även få se tjejer stå framför den stora spegeln utanför toaletterna och (väldigt medveten om allas blickar från de som står i kön) vrida och vända på sig, göra sexy-minen, åma sig, ta på sig, rätta till bh:n och kolla in sin egna rumpa, oftast med en oerhört skeptisk min så att vi bakom ska förstå att den inte är nöjd över vad den ser, och tycker då vi där bakom att hon e sjukt snygg blir vi osäkra på hur vi själva ser ut om nu snyggingen inte är nöjd.
Om man har riktig tur kan man även få träffa på en människa som står där lika uttråkad som en själv och som känner för att snacka lite skit, och då får man en bästa vän i ungefär 4 minuter. Dessa människomötena älskar jag och letar gärna efter dom. Dock är de ganska sällsynta. Att tala med en totalt främmande tjej i toalettkön kan vara farligt. En del tjejer har ju hört talas om lesbiska tjejer, och råkar du då le lite för mycket är det ju stor risk att man raggar på dom..
Ja, man borde skriva en uppsats om alla dessa fenomen som äger rum i detta avskiljda rum på krogen. Hela krog-världen skriker norm, heterosexuallitet och slav under de rådande tvingande diskurser vi lever efter, och då speciellt på toaletten där tjejer står och antingen förminskar sig själva inför varandra, eller ännu mer gärna förminskar andra tjejer, de som inte är där och kan försvara sig, de som de sedan går ut och umgås med med ett leende på läpparna medan alla de tjejer som hörde hur de talade om väninnan på toaletten VET vad de egentligen tycker...
Och i all denna röra står man själv och gör exakt likadant...

Inga kommentarer: