tisdag 29 juli 2008

Pride-festivalen

det känns lite som att sthlm-stad har fått panik när de insett att Pride-veckan närmat sig snabbare än vad de väntat OCH att det kommer komma folk från hela Europa.. och därmed har de raffsat fram vad de nu hittat i sina små dammiga lådor på vinden och sen hängt upp lite PK-text till och tänkt "pjuh, ingen kommer märka nått och folk kommer ändå bli imponerade eftersom de inte har koll". De lever nämligen i en fet jävla lögn de där människorna när de var dag går runt på sitt lilla klassiska museeum med Carl Larsson och ingen klagar eftersom det är finkultur.
Och sthlm-stad har även kommit på att "fuck, kanske inser folk som kommer hit att sthlm inte är en suuuuper bra hbt-stad... vad göra vad göra? JO vi sätter fast queer-flaggan på bussarna som kan fladdra så där romantiskt i luften!"
Äh, helvete, det ser ju bara fjantigt ut! Jaja, visst visst, kanske någon liten känner sig extra välkommen men för mej känns det bara genomskinligt..
Och sen vet ja inte riktigt vad jag ska tycka om hela Pride-festivalen. Jag menar, det är ju vackert och fint att HBT-människor från hela Europa och kanske utanför även vår kontinent kan samlas, få krafter av varandra och visa världen att "här är vi!". Men någonstans känns det oxå lite påklistrat. Att skapa en ännu intimare grupp och visa upp någon slags bild av hur den "världen" skulle se ut, en grupp som består av lika många olika människor som ett helt samhälle gör, bara att det råkar vara så att deras sexualitet inte är norm. Ja, jag vet inte.. Nått känns knas med det hela helt enkelt... Speciellt eftersom det för många utomstående blir en freakshow med hela paraden där folk har klätt på sig de färggladaste de hittat och allt sånt där. Missförstå mej inte! Jag förstår hela glädjebudskapet och allt, men på nått sätt tycker jag att det gör att man skjuter sig själv i foten lite grann.. Sen är det jävligt lätt för mej att sitta här och tycka en massa saker, så är det ju alltid.... hmm.. Sen-natts-svammel-blogg... Snart jobba igen, ska upp om 6 timmar... Kanske ska ta tag i det istället för att sitta här och bara skriva...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja herregud. Jag tycker prideparaden borde klä sig i standardgrå kontorskostym så dom visar att dom tillhör resten av samhället och stödjer normen.

*Emma* sa...

ja, men det skriver du antingen för att du är sjukt ironisk (hoppas jag) eller för att du är helt dum i huvvet (ja man vet ju aldrig)...