torsdag 15 oktober 2009

En hjärna som börjar bli frisk och därför är på högvarv... were will it end?

Har suttit i eftermiddag och nu på kvällen och tittat på när Fredrik Lindström far runt i Sverige och kollar på dialektmysterier. Jag blir lycklig av sånna program.

Dessutom blir jag nyfiken och en himla massa funderingar börjar ticka o tacka i hjärnan. Speciellt när en av tanterna från gnällbältet sa "De där tyckte sig va lite finare, lite förmer, och ville därför inte umgås. Så kom det sig att de här två byarna aldrig träffades eller tyckte om varann".
Fy bövelen va intressant! Undra om det är därför det ser ut så i byarna häromkring, att det ligger en massa historiskt gnabb o trams bakom alla dagens fejder, så nu vet man inte ens längre varför man inte gillar varann.. Det bara är så eftersom det alltid varit så och eftersom man blivit uppfostrad te å tycka så.

Iiiiiiinterestiiiing

Kan en kulturanalytiker som egentligen inte kan direkt det här med dialekter och grejer börja luska i sånt där? Jaaa, vafö inte?
Kul o se vart D-uppsatsen kommer att sluta. Jag e fan pepp på att börja skriva den snart! Ska bara komma på för vem ja ska skriva den, var jag ska göra fältstudie och vad den ska handla om... Piece of cake

höhö

Inga kommentarer: